رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:

وزارت بهداشت راسا نمی‌تواند به دلیل آلودگی‌هوا شهر‌ها را تعطیل کند | مرگ حدود ۴۰ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا در سال گذشته

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان با اشاره به اینکه این وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند در خصوص تعطیلی شهر‌ها به دلیل آلودگی هوا اقدام کند، گفت: بر اساس قانون هوای پاک وظیفه وزارت بهداشت و درمان اعلام شرایط اضطرار است.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان با اشاره به اینکه این وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند در خصوص تعطیلی شهر‌ها به دلیل آلودگی هوا اقدام کند، گفت: بر اساس قانون هوای پاک وظیفه وزارت بهداشت و درمان اعلام شرایط اضطرار است.
کد خبر: ۱۴۸۴۸۹۹

به گزارش جام جم آنلاین، عباس شاهسونی در خصوص اینکه آیا آلودگی هوای کلانشهر‌ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته است؟ افزود: بررسی‌های صورت گرفته در سالجاری تا کنون نشان می‌دهد که تعداد روز‌های با هوای پاک و قابل قبول نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرده است. 

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در خصوص آمار مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا افزود: در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۶ هزار و ۴۰۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در ۲۷ شهر با ۳۸ میلیون نفر جمعیت ثبت شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ این آمار به ۳۰ هزار و ۶۰۰ مرگ در ۵۷ شهر و با جمعیت ۴۸ میلیون نفر رسیده است.

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان خاطر نشان کرد: البته در این بررسی‌ها تعداد شهر‌ها و جمعیت آن‌ها افزایش داشته است.

شاهسونی تاکید کرد: این در حالی است که درصد مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۱.۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی درباره اینکه علت کاهش این آمار چه می‌تواند باشد؟ به جام جم آنلاین گفت: در سال ۱۴۰۱ میانگین غلظت ذرات با قطر ۲.۵ میکرون حدود ۳۵ میکروگرم بر مترمکعب بوده است که در سال گذشته این آمار به ۳۰ میکروگرم کاهش پیدا کرده است.

به گفته شاهسونی این اتفاق در آمار مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا خود را نشان می‌دهد.

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان درباره این که چه زمانی درباره تعطیلی شهر‌ها در زمان آلودگی هوا تصمیم گیری می‌شود؟ توضیح داد: وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند در خصوص تعطیلی شهر‌ها به دلیل آلودگی هوا اقدام کند. بر اساس قانون هوای پاک وظیفه وزارت بهداشت و درمان اعلام شرایط اضطرار است.

وی افزود: وقتی غلظت آلاینده‌های هوا و فاکتور‌های دیگر مانند مراجعه به مراکز اورژانس به دلیل آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند، وزارت بهداشت و درمان اعلام شرایط اضطرار کرده و در خواست تشکیل کارگروه شرایط اضطرار را مطرح می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها